Mer om ACR.

iStock-531334638_16-9_2500_duo.jpg

Vi växer.

I oktober 2019 tar ACR över flygledartornet på Torsby Flygplats.

Den konkurrensutsatta marknaden i Sverige består av 21 flygplatser. ACR driver flygtrafikledning vid två av tre svenska flygplatser, totalt 16 flygplatser.

Förutom flygtrafiktjänst levererar ACR expertis och konsulttjänster nationellt och internationellt. Fr o m 2020 kommer ACR med partners att leverera CN(S) tjänster till flygplatser i både Sverige och Internationellt. CNS står för (Communication, Navigation and Surveillance).  

dreamstime_xl_17531798_16-9_2500_duo.jpg

Vi bryr oss om miljön.

Flygets miljöpåverkan är av största betydelse för våra kunder. ACRs mål är att, tillsammans med kunderna, reducera den miljöpåverkan som luftfarten kan ha vid flygplatser och i närområden. Läs gärna vår miljöpolicy [PDF]

Vi är certifierade.

ACR är ISO-certifierat enligt 9001:2015 och 14001:2015 och EU-certifierade för ATS och MET.

iStock-518202091_16-9_2500_duo.jpg

Vi är internationella.

Det europeiska intresset för ACR är stort. Europas ledande Air Navigation Service Providers (ANSP) följer noga utvecklingen i Sverige.

ACRs strategiska samarbete med bl a schweiziska Skyguide gör oss till en stark aktör i kommande europeiska upphandlingar.

ACRs ledstjärnor.

Företagets verksamhet förvaltar och utvecklar samhällsintressen långsiktigt, inom transportsektorn. ACR ska vara en attraktiv arbetsgivare och känd som ett företag med starkt kundfokus och samhällsansvar. Vi värnar om alla medarbetare och att alla medarbetare ska bidra till företagets utveckling och resultat.

  • Flygsäkerheten först

  • Vi säger vad vi tycker

  • Vi tänker på vad det kostar – ”om det var mina pengar skulle jag ha tagit samma beslut?”

  • Vi anstränger oss

  • Vi skapar bra affärer för oss, våra kunder och våra partners

Vi hjälper flygplatser att blomstra.
Läs mer i vår folder.

 

Strategi över gränserna när ACR samarbetar med schweiziska Skyguide.

 

Samarbetet mellan skyguide och ACR syftar till att stärka företagens positioner på den internationella marknaden för flygtrafiktjänster. ACR Switzerland AG kommer från 2020 att leverera flygtrafiktjänster på regionala flygplatser i Schweiz. Detta i samarbete med skyguide. Idag leverera vi bemanningslösningar till regionala flygplatser.

Sverige, liksom flera andra länder i Europa, öppnar för fri konkurrens. EU:s regelverk är tydligt: Fri konkurrens som ska utveckla flyget och komma åt skenande kostnader för flygtrafikledningstjänster.

Inom EU är kostnadsutvecklingen för flygtrafiktjänster är ett stort problem. Kraven ökar på att allt fler länder ska öppna sina nationella regelverk för konkurrens. En fungerande konkurrens resulterar i stora besparingar för system och operativ verksamhet.

Skyguide är ett mycket välskött företag med lång historik och driver i dag flygtrafikledning på två av Europas större flygplatser. Skyguide arbetar med integrerad civil och militär flygtrafikledning liksom Sverige. Skyguide och ACR sätter säkerheten främst. Flygplatsföretag ska känna och uppleva att ACR/skyguide erbjuder de säkraste och de förmånligaste leveransvillkoren i marknaden.

  • Skyguide levererar flygtrafiktjänster inom Schweiz och angränsande luftrum.

  • Skyguide hanterar mer än 3 000 flygningar per dag genom några av Europas mest trafikerade luftrum.

  • Skyguide har cirka 1 400 anställda runt om i Schweiz. Huvudkontoret ligger i Genève.


Tillsammans är ACR och Skyguide ett starkt varumärke.

Frågan om strategiska samarbeten har värderats inom ACR sen en längre tid. ACR tillsammans med skyguide blir ett mycket starkt varumärke och alternativ på marknaden som kan erbjuda kostnadseffektiva och kvalitativa tjänster med högsta flygsäkerhet på flygplatserna. För företagen blir detta ett lyft och samarbetet kommer att gynna våra kunder.

 
 

iStock-515077396_#7BCDEA_2500_duo.jpg
ACR stöder Världens Barn.

ACR stöder Världens Barn.

ACR är medlem i Svenska FlygBranschen, Svenskt Näringsliv och Transportföretagen. ACR pågående CSR-arbete är att årligen stödja utvecklingsorganisationen Hand in Hand vars vision är en värld utan fattigdom och barnarbete. ACR stödjer även Barncancerfonden och Röda Korset. ACR är också medlem i ACI Europe, ATM Policy Institute och GUTMA

 

Ladda hem vår logotype.

Klicka på logon här intill för att ladda hem vår logotype i formaten psd, eps och rgb.