ACR stödjer medmänniskor på flykt

Efter att ha varit i kontakt med många hjälporganisationer har vi kommit fram till att det bästa är att starta en egen insamling och skänka pengarna till den största katastrofaktören som finns på plats i både t ex Ungern, Grekland men också i de stora flyktinglägren i Afghanistan, Irak, Jordanien och Libanon och inte minst i Syrien, nämligen Röda Korset.

Så här går det till:

  1. Sätt in frivilligt belopp på vår egen insamling
  2. Vi samlar in pengar t o m 16 oktober 2015 till att börja med
  3. ACR skänker en klumpsumma i slutet av insamlingen

Varför Röda korset?

Vi har valt Röda Korset för att de är den största katastrofaktören som redan finns på plats i de drabbade områdena. De har lång erfarenhet och uthållighet. De har inte höga löner eller höga administrationskostnader och vi vet att pengarna kommer att komma till god användning oavsett om det handlar om att ge sjukvård och hygienartiklar till båtflyktingarna i Grekland, om att hjälpa flyktingarna i Budapest eller på något av de gigantiska flyktinglägren i Libanon och Jordanien. Röda Korset är också verksamma bl a inne i Syrien, Afghanistan och Irak – trots stora risker. Här stöttar Röda Korset med bland annat:

  • Mat och rent vatten
  • Första hjälpen, ambulansverksamhet och sjukvård
  • Mediciner, tält, filtar, kuddar, madrasser, hygienartiklar, Första hjälpen-kit, medicinsk utrustning och sjukvårdsmateriel
 
NyhetLars Rodvaldr