ACR och schweiziska Skyguide inleder samarbete

Skyguide är Luftfartsverkets motsvarighet i Schweiz och ansvarar för all flygtrafikledning i landet. Nu inleder Skyguide ett samarbete med ACR med syfte att stärka företagens position på den europeiska marknaden för flygtrafiktjänster.

• Samarbetet med Skyguide gör att vi kan ta oss an mycket större uppdrag. Skyguide har lång erfarenhet av att sköta all flygtrafikledning i Schweiz och arbetar även med integrerad civil och militär flygtrafikledning liksom Sverige har gjort sedan 70-talet. De tillför kunskap, erfarenhet, system och support. Tillsammans blir vi en stark aktör på den europeiska marknaden, säger Wilhelm Wohlfahrt, CEO på ACR Aviation Capacity Resources.

Intresset för ACR har varit stort sedan ACR vann Sveriges första upphandling av flygtrafikledningstjänster och blev certifierade som leverantör av flygtrafikledningstjänster inom EU. Företagets affärsmodell som gör det möjligt att erbjuda marknaden kundanpassade, säkra, transparenta och kostnadseffektiva flygkontrolltjänster intresserar Europas ledande ANSPs, Air Navigation Service Providers.

— Vi valde att samarbeta med Skyguide då vi uppskattar deras målsättningar och sätt att arbeta. Båda bolagen kommer att ha stor nytta av samarbetet. Vi liksom övriga ANSP måste erbjuda flygplatshållare säkra och de förmånligaste leveransvillkoren för att kunna vinna framtida kontrakt, säger Wilhelm Wohlfahrt.

 

För mer information kontakta:
Wilhelm Wohlfahrt, CEO ACR Aviation Capacity Resources AB,
Mobil: +46 (0)708 24 65 40
Skyguide Media Relations, Phone: +41 (0)22 417 40 08